Jag har tagit in nya härliga produkter till salongen. Bl a lyxiga men extremt prisvärda hudvårdstillbehör från ett märke som heter Amelie Soie. Först ut därifrån är ett lyxigt handduksset, en Diamond micro roller och ett veganskt set med make-up-borstar.

Handdukssetet består av en underbart mjuk och härlig handduk i mikrofiber som rengör ditt ansikte med endast vatten, en bandeau för att hålla undan håret när du rengör eller sminkar dig samt ett par s k resehanddukar som är toppen när du ska på gymmet, resan eller på annat sätt vill kunna rengöra dig på ett enkelt sätt.

Det här är alltså en handduk i mikrofibrer som skonsamt löser upp makeupen och smutsen genom att du bara blöter upp den i varmt vatten och sedan torkar av ansiktet. Den passar alla hudtyper, avlägsnar som sagt makeup och även vattenfast mascara. Man använder den som en pre-cleanse, d v s du använder först denna för att få bort det mesta i ansiktet och sedan tvättar du av ansiktet som vanligt med din rengöring.

Handduken har två olika sidor, ena sidan har lite längre fiberstrån vilket gör att den har en lätt peelande effekt på huden. Man tvättar den i 40-60 grader men använder inte något sköljmedel. Ska du använda den varje dag går det att skölja upp den i handfatet och sedan hänga upp den över natten så är den torr till dagen efter.

Jag har även tagit in härliga veganska make-up-borstar i kristallfiber och en underbar manick som heter Amelie Soie Diamond Beauty Roller. Den här smarta prylen blev vinnare av Skönhetsvärldens Beauty Oscar 2019. Det är en massageroller som kan användas både i ansiktet och på kroppen och som på ett enkelt och behagligt sätt ger ditt ansikte ett omedelbart lyft, minskar fina linjer och tar ned svullnad. Massagen förbättrar blod- och lymfcirkulation, löser upp spänningar och gör att ansiktet får en mer avslappnad look. För bästa och mer långsiktiga resultat, använder Du din Amelie Soie Diamond Beauty Roller varje dag i minst 5 minuter.

Bakom märket Amelie Soie står Auktoriserade Hudterapeuten Thérese Amelie Wirén Ekehjelm. Nedan kan du läsa hennes story bakom produkterna. Tanken med produkterna är att de ska förenkla din skönhetsrutin så att du kan bli den bästa versionen av dig själv. Amelie Soie står för noga utvalda material, hög kvalitet och gedigen kunskap.

Amelie Soie – STORY-

Efter många år som auktoriserade hudterapeuter vet vi hur viktiga de dagliga skönhetsrutinerna är. En bra daglig rutin är det som verkligen gör skillnad för din hud. Vi har därför utvecklat en exklusiv produktserie som kombinerar de klassiska salongsmetoderna för rengöring, cirkulation och uppstramning med innovativa verktyg för hemmabruk. För att du ska få bästa möjliga hudhälsa. – Inspirationen till Amelie Soie kommer från min farfar, farmor och mormor, berättar Therése Amelie Wirén Ekehjelm, ägare och grundare till Amelie Soie, en del av Qvi Si – Haute couture de la beauté (Valhallavägen/Stockholm.) www.qvisi.se

Therèse farfar var en entreprenör ut i fingerspetsarna. Ledorden var service och kvalité. Han jobbade hårt, älskade sitt arbete och gick aldrig i pension. Hans arbetsglädje och engagemang i det egna företaget smittade av sig och inspirerade Therèse.
– Utan honom hade jag aldrig vågat starta mitt företag våren 2007.

Hennes farmor och mormor var båda kvinnliga och välvårdade. Skönhetsrutinerna var olika.
– Inte bara rutinerna i sig utan lika mycket hur de på ett naturligt sätt bejakade sina kroppar och ansikten långt, långt från dagens komplexfyllda utseendefixering. Jag hade ett naturligt intresse redan under barndomen och fick vara med.

Soie betyder siden på franska och Theréses farmor och mormor är inspiration även här.
– Farmor åkte vid ett tillfälle till USA och kom hem med ett örngott gjort av äkta mullberrysiden. Det skulle hon sova på för att den omsorgsfullt lagda frisyren skulle hålla längre men också för att det även förbättrade huden och minskade sovrynkorna. När jag i 20 års åldern kom in på hudterapeututbildningen fick jag farmors sidenörngott. Lite slitet ja, men fortfarande mjukt och ljuvligt att använda.

– Jag använde det i nästan 15 år, tills det fullständigt föll isär, skrattar Therése.

Också från mormor har Therése fina minnen kopplade till just siden. Hennes mormor var modedirektris* och konstnär. Hon arbetade med ljuvliga sidentyger.
– Tillsammans med mormor fick jag måla på siden. Mormor sydde bland annat linnen av tyget, linnen som användes både för att de var vackra men också för att de var bra för känslig hy, om man var torr eller hade eksem.

Amelie Soie kombinerar inspiration och kunskaper från en äldre generation med nytänkande och insikt om vad moderna kvinnor och män behöver. Produkterna är av hög kvalitet med en lyxig känsla, medvetet formgivna för att kunna ligga framme i ett vackert badrum. Produkterna från Amelie Soie underlättar dina skönhetsrutiner så att du kan bli den bästa versionen av dig själv.

Med två växande kollektioner, basic och premium, har vi bland de bästa Beauty Essentials marknaden har att erbjuda.

xxx/Amelie

*Modedirektris – förverkligar modedesignerns visioner och kreationer och omvandlar dem till en större produktion.

Bilder från Amelie Soie.